25 нояб. 2004 г., 10:27

Съвети 

  Поэзия
891 0 2

Съвети

 

Забрави за мама и тати

Няма ги – сам си.

Бягай...Наплачи се...

А после при мене върни се,

За ти кажа, че света е брутален.

Прекрасен, но и много опасен!

Не е необходимо само да пораснеш,

а да се изправиш, и да кажеш

“Аз съм личност”

За да докажеш, че си някой всъшност.

А оставиш ли се просто на съдбата,

ще видиш как редят се номерата.

Как ще станеш като някой луд

и как ще бъдеш винаги чужд

Затова, съвета гледай да приемеш

и в него постарай се да вникнеш.

Бойното поле не е тука и сега!

Войната е вечна! – Запомни това!

Живота или ще те научи, или ще те смачка.

Винаги внимавай да не станеш плячка.

Тука няма правила.

Нужни са и ум и сила

и вярната мисъл...

Тя е като пътеводител.

Ако искаш начертай си карта,

само дето няма да ти трябва.

Изненадите са толкова много

и да се предвиди си е невъзможно...

И така, научи ли правилата на ирата?

Да залагаш както и когато трябва в хазарта?

Ето ти нахвърляна стратегия – играй.

Няма връщане назад повярвай.

Играч ли си живееш!

Не си добър – умираш.

© Марина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??