21 янв. 2006 г., 16:06

Съветът на розата 

  Поэзия
805 0 3
В лабиринта на застиналото ми съзнание
гъсеница грозна се лута из нищото.
Изхода не намира, не излиза от там,
лази в главата ми, в мозъка, в мислите.
Подобно на червей, ровещ пръстта
разяжда ковчега на моите спомени,
на Змията - обречена да се хранни с прахта,
обвива се скришом край кули наклонени.
Не открива Америка, нито Итака -
на търсене вечно тя е обречена.
От гроб изкопан от ковача на мрака
жадува да литне във цвят преоблечена.


" -Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници - каза Цветето на Малкия принц" А.С.Егзюпери

© Диана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??