23 нояб. 2017 г., 01:27

Съвременна жена 

  Поэзия » Философская
441 0 3

  Съвременна жена

 

Днес модерна е съвременна жена, различна,

със самочувствие,умна но не безлична. 

Парите за нея много са важни, нали,

а дали това е най-важното,дали?

 

Нагримирана, нарисувана, като картина,

с модни дрехи, от Мола, от тази година.

С кавалер богат, със скъпа западна кола,

и ето сбъдна се нейната мечта.

 

В гърдите сложила си силикон,

да имала тя по-голям "балкон".

 

Протегна към нея ръка бедна жена,

подава и обикновенно букетче цветя.

- Вземи цветята, моля госпожа,помогни!

- Госпожица съм и от тук се ти махни!

- Не ми говори за пари, просто престани!

Прибра цветята и жената наведе глава,

Да скрие сълзата спуснала се по едната и страна!

Помисли не за нея а за нейните деца,

дали ще легнат гладни те довечера!

 

В този миг спря голяма кола,

опръска я от локвата калта.

Кавалер излиза и отвори вратата,

и качи се богатата жена в лимузината.

Пръскана с кал но с чисто сърце,

погали по главата си своето малко дете!

А другата чиста но с кална душа,

лицето изкуствено, сърцето от лед,

Постигнала уж своята мечта сега.

 

Прегърна бедната майка детето си така!

Усмихна му се, една истинска майка и жена!

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??