19 окт. 2018 г., 16:14

Съвременна полуприказка 

  Поэзия
262 2 1

доста комична гледка
мен ако питате
лудият и проститутката
как само се сдушиха
как ги събра улицата
станаха близки 
след едно чукане

 

той нямаше левове
омая я с приказки
подари й сим-карта 
да си говорят
вечер я чакаше 
да се върне от работа
и винаги имаше във запас
за пътешествие един облак

 

беше намерил начин 
да я залъгва
поне по 50 пъти на ден
да й казва "обичам те"
и тя представете си
му се връзваше
и беше щастлива
че е неговото момиче

 

о винаги се намират доброжелатели
които да казват
остави го не виждаш ли 
не е с всичкия си
както и него
уж да предпазват
и му казваха
не е твое момиче тя
а на всички

 

как свърши цялата тази история ли

 

ами както всяка история
е трагична
мисля че скинари нападнаха лудия
биха го
май и по вестниците го писаха

 

а проститутката
не стана набожна
как да повярва че Бог я обичал
някъде и тя изчезна
за нея дори ми е по-тревожно 
май и тя не е с всичкия си

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да, така е – и тя полудя. Но ми купи СИМ-карта и намира начин 50 пъти на ден да ми казва:“Обичам те!“
Предложения
: ??:??