10 янв. 2008 г., 00:34

Създанията на светлината и живота на неживите 

  Поэзия » Философская
813 0 2
Студени и безчувствени очи,
жалки сенки на полуживи,
жестоки устни, жадни за сълзи
и нежности неизказани, плашливи
скитат се в кръвта на моето дихание
и бавно смучат тишината,
шепнейки нежното си обещание
да задушат сърцето в самотата.
Обикнах мрака и в страст го изгорих,
всяка слабост прикрих,
но създанията на светлината
хищно окървавиха душата
и удавиха спокойствието на тъмнината.
Безчувствени мъки нелепи,
очите, обвити в кръв, отдавна са слепи,
да откриеш, че в лудостта има смисъл
и в безсмислието има мисъл.
Викът за помощ ще изчезне в светлината,
смърт на неживите и живот за мъртвите,
дихание в смъртта, лед в топлината...



© Димитрина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти,mariniki!Но понякога предпочитам именно тихия свят на мъртвите пред лицемерието и жестокоста на този,в който живея сега.Болезнено е да си един от малкото,които виждат изкуствеността.
  • Светът на мъртвите е тих...и свят.
    в светлината живеят спомените за тях...
    с обич за теб.
Предложения
: ??:??