12 окт. 2022 г., 09:38

Така разсъждава крадецът 

  Поэзия
279 2 3



Палтото ли? Какво ако е чуждо?
Удобно е и пази от дъжда.
Обличам го, защото имам нужда
и дреме ми сега за честността.

Познаваш го? Какво ли пък му пука?
Палтото не роптае за това.
Душата ми е топла, но и суха
защото ползва всякакви палта.

От топлината мога да не видя,
че някой плаче сбръчкан от студа.
Вземах го без да искам да обидя
собственика... Исках топлина.

Получих я и знам, че ще роптаят
всички разпознали го на мен.
Едно палто което си мечтаех,
осмисли незначителният ден.

Простете ми за кражбата. Простете!
Какво тук значи някакво палто?
Това е навик просто, на ръцете...
Възпитан съм в такова общество.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??