24 янв. 2023 г., 13:10

Такава безснежна зима 

  Поэзия
516 1 2

Такава безснежна зима -
светулки наместо сняг!
Звездите нежно взимат
самотност от моя праг.

 

Пчелите меда събират
от боровата смола.
Щурци огласят всемира
с едничката нота "ла".

 

Цикади, скрити на топло,
пригласят с тънък минор.
Вратата ми ще се хлопне
след дълго отлаган спор.

 

Не зная дали ще има
протакане след това.
Такава безснежна зима
оставя и без слова!

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??