18 июл. 2014 г., 10:04

Такава съм 

  Поэзия » Любовная
1059 0 6

Такава съм. Не мога да съм друга -

ранима, слаба, просто съм жена.

И като птица, във небето влюбена,

разпервам сутрин своите крила -

 

политам - за къде? - и аз не зная,

а искам все във полета да съм

и с устрема си огнен да чертая

пътеката към сбъднатия сън -

 

сънят, във който ти ще ме прегърнеш

и ще останем винаги така,

и няма да поискам да се върна

към миналите дни на самота.

 

Такава съм. Не мога да съм друга -

жадуваща за твоите очи.

Не ме оставяй дълго да се губя.

Вземи ме. И така да помълчим,

 

във залеза да вперим кротко погледи

и да докоснем трепетни ръце,

приседнали един до друг край огъня,

припламващ лудо в моето сърце.

 

От него да ти дам, за да те стопля,

за да огрея в твоята душа

и да свалиш оскъдната ми рокля -

отдадена на теб да прегреша...

 

Р.Ч.,Лондон,2014


 

© Росица Чакърова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??