16 мар. 2008 г., 22:52

Талантът 

  Поэзия » Другая
493 0 4

 

 

 

А днес една заблуда се разчупи -

на хиляди парчета натроши се,

една истина отново се пробуди

и каза: момиче, събуди се...

 

Станах и отидох при пещта,

захвърлих изписаните листи...

Изгоряха хиляди неща -

сред тях - стотици мои мисли...

 

„Момиче, погубен е талантът" -

каза тихо глас зад мене, -

„Угасна в тъмното брилянтът -

за всичко имаше си време...

 

... имаше, а за глупости го даде,

талантът безполезен беше,

себе си в поезията не раздаде,

а поетът в теб гореше...

 

... днес талантът ти гори в пещта...

А можеше да кажеш 100 неща..."

© Никоя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • по всяко едно време можеш, стига да го искаш истински и да вярваш в това стискам палци
  • Пишеш много добре,заслужаваш признание.А талантът едва ли е погубен.


    Изгоряха хиляди неща -
    сред тях - стотици мои мисли...
  • на 14 ????!!!*

    Браво!

  • Много ми хареса!Много!Браво от мен!
Предложения
: ??:??