19 июн. 2016 г., 12:22

Танц с възлюбения вятър 

  Поэзия » Любовная
392 0 2

ТАНЦ С ВЪЗЛЮБЕНИЯ ВЯТЪР
Р. Чакърова 

Повика ме гласът на сутрешния Вятър...
Погали ме със мекия си тембър. 
Събуди се за полети душата ми.
И хукна пак да се надбягва с времето. 


Разкърши се снагата ми тополова, 
когато Той прекара нежни пръсти 
в къдриците на младите ми клони
и ме прегърна палаво през кръста...


Покани ме на танц насред гората -
пред погледа на сови любопитни. 
Ах, този мой възлюбен - Вятърът!... 
На белия му кон политам...


Полите ми се веят най-безсрамно 
и роклята ми чувствено се свлича... 
Не устоях на ритъма... Отдадох се...
А Той ми се закле, че ме обича...

 

Лондон 2016'

© Rositsa Chakarova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??