4 июн. 2019 г., 12:28

Танц върху вулкан… 

  Поэзия » Другая
176 1 0

 

 

Танц върху вулкан…

(експромт)

 

Лунна нощ въздъхва - дъх недоловим,

вятър тих полъхва-звън необясним...

 

Жегата надвила -ндаже и нощта,

скрива в лунна свила-дневните неща...

 

Приказна реалност - трепка златен лист,

в лунната тоналност-строен кипарѝс...

 

... Бяхме неразумни-влюбени до гроб,

днес-навярно умни, но във друг живот,

 

за къде поели -

сме в нощта!...

Не знам!...

… Любовта не е ли: танц върху вулкан!...

 

26.07.2015.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??