Jun 4, 2019, 12:28 PM

Танц върху вулкан… 

  Poetry » Other
174 1 0

 

 

Танц върху вулкан…

(експромт)

 

Лунна нощ въздъхва - дъх недоловим,

вятър тих полъхва-звън необясним...

 

Жегата надвила -ндаже и нощта,

скрива в лунна свила-дневните неща...

 

Приказна реалност - трепка златен лист,

в лунната тоналност-строен кипарѝс...

 

... Бяхме неразумни-влюбени до гроб,

днес-навярно умни, но във друг живот,

 

за къде поели -

сме в нощта!...

Не знам!...

… Любовта не е ли: танц върху вулкан!...

 

26.07.2015.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??