Тази вечер
Денят отмина обиден.
Тъмнина покри навън.
Изгуби се споменът свиден.
Истината засънува сън.
Лъжата пожела да е леко.
Отнякъде проплака звън.
Провикна се птица далеко.
Надеждата запали огън.
Краят пълзеше полека.
Утрото зачака деня.
Любовта потърси пътека.
Светеше самотна луна.
© Виолета Томова Все права защищены