13 февр. 2023 г., 20:20

Тази вечер вечерях с баща ми 

  Поэзия
371 2 2

ТАЗИ ВЕЧЕР ВЕЧЕРЯХ С БАЩА МИ

 

Пет години баща ми го няма.
Пет години под черната пръст.
Всяка вечер си палим със мама
вощеница под Божия кръст.

 

Аз надявам му бялата риза.
И в кандилцето сипвам елей.
И го виждам – във стаята влиза,
и ми казва: – Валери, здравей!

 

Сетне кротко на масата сяда.
Вечно гладен! – тъй както преди.
И делим си със мама обяда –
туй, що Господ за нас отреди.

 

И – нали не понасяше супи,
аз му сипах в чашлето мерло.
Обеща! – още утре да купи
най-подир и за мен колело.

 

Спрях ужасните Tv-реклами.
И със купа картофки – пюре,
тази вечер вечерях с баща ми.

И дано си е хапнал добре.

 

13 февруарий 2023 г.
гр. Варна, 19, 30 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да му стелне Бог най-меките си треви, Валюше...
  • Дай ,Боже,Амин!!!Аз също сънувах снощи Баща си!Бог да ги прости!!!
Предложения
: ??:??