11 нояб. 2012 г., 21:44

Те 

  Поэзия
406 0 1

 

ТЕ всичките си  имат имена...

Делата им потайни - нямат име!

ТЕ  могат да развяват знамена!

Делата им – остават си незрими...

 

ТЕ могат да говорят с микрофон,

добре владеят винаги тълпите...

И вписват се във онзи тъжен фон

на хора с мисли дълго неразкрити...

 

Те могат и достигат до властта!

И, овладели тази власт, ТЕ  знаят

как да вървят нагоре, да растат

и стигнат свойте цели най-накрая...

 

ТЕ знаят вече кой ще ги чете

и знаят кой в екраните се взира...

Лицата им и малкото дете

познава, даже да не ги разбира...

 

ТЕ знаят как са взели тази власт

и затова "тълпите" днес ТЕ мразят!

От тях си взеха всеки нужен глас...

Но днес от тях умишлено се пазят...

 

ТЕ всичките си имат имена!

Но с име „ТЕ“ завинаги остават!

А във тълпите нови знамена

приготвят другиТЕ – да ги развяват...

 

11.11.2012

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??