Те - парите - не достигат
в класовото общество,
но затуй пък се издигат
в култ - до божество!
Над властта - материална -
в хора с личен интерес -
те показват идеално
ситуацията днес :
При държавите - модерни -
повече са - и във брой!
А при други пък - мизерно -
все са малко и "под строй"!
* * *
Властват - с нравите васални -
тук - различни - господа,
но при кризи - социални -
са безлични - за беда!
А парите - при развала -
се преследват от лъжи,
недопускащи морала -
да ги доближи!...
© Айдън Софуев Все права защищены