12 нояб. 2017 г., 23:16

Те следам 

  Поэзия » Любовная
538 0 0

Луѓето во себе носат отров

во тој отров умира смртта

а јас те следам

и тогаш кога ти мене ме забораваш

кога во дел од секунда

ме губиш во толпа

и море од анонимни лица

те следам како сенка

јас сум зад твоите пети

и кога нема да ме видиш

тука сум

те следам

за да ти кажам дека во мене има празнина

место кое никој не може да го пополни.

 

 

 

 

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??