Nov 12, 2017, 11:16 PM

Те следам 

  Poetry » Love
537 0 0

Луѓето во себе носат отров

во тој отров умира смртта

а јас те следам

и тогаш кога ти мене ме забораваш

кога во дел од секунда

ме губиш во толпа

и море од анонимни лица

те следам како сенка

јас сум зад твоите пети

и кога нема да ме видиш

тука сум

те следам

за да ти кажам дека во мене има празнина

место кое никој не може да го пополни.

 

 

 

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??