15 мая 2009 г., 20:25

Тебе Бог те прати за подарък 

  Поэзия » Любовная
622 0 1

Тебе Бог те прати за подарък

и заръча ни най-нежно да горим

в съдбовен пламък, толкова жарък.

Вселена цяла с обич да взривим.

 

Насън ли бе или наяве –

с целувки ме обсипа посред нощ

и с нежни чувства, неподправен,

доказа, че не можеш да си лош.

 

Съзрях в очите ти трепет блажен,

който повдигна ме да полетя,

и изгрев бликнал, в теб отразен,

припомнил ми най-първите лета

 

на тази тръпка така омайна,

на вечни и неземни чудеса.

Запазихме ли и нашата тайна,

или завижда ни без свян света?

 

Какво ще ме препъне – грош наръбен

и чувства, паднали ненужни в калта,

или пък сянка нечия в живот озъбен,

събираща ме мигом със смъртта.

 

Теб бог те прати – за мен приятел,

завинаги с мен близък остани.

Да се предпазим от злия вятър –

ти винаги опора ми бъди!

 

 

май

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • С приятелско рамо винаги можем да се предпазим от злия вятър.Нека!
Предложения
: ??:??