14 июн. 2008 г., 16:52

Теменужка 

  Поэзия » Любовная
777 0 4

Русокоса теменужке,

синеокият ти цвят повехнал е като от вятър южен.

Дали, отчаяно самотна и ненужна,

си гледала небето нощ след нощ

в очакване на падаща звезда от божиите нощви?

Или меланхоличната луна като слана - лениво -

попарила е девствения мъх по твоето лице?

 

Задръж омайния си дъх, не казвай, че сме невъзможно мливо

за острокаменната мелница на любовта!

Та ние сме овце във вълчи кожи - блеем, вием,

пасем на глутници цветя по пълнолуние...

О, Боже, разстроени са поетичните ми струни -

за любовта отново не намирам точна рима!

Но... кой ли би намерил, когато гледа своята любима?

© Петромир Панайотов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??