18 янв. 2018 г., 14:11  

Тепавица-четиристишия 

  Поэзия » Философская
656 7 24

***

Връхлита изотгоре снежната вода,

а ти си черга нераздиплена!

И удар след удар нанасят следа

върху душата ти умислена.

***

Не всеки удар бие по камбана.

Има удари тихи, без звук.

Кажи ми: как да ти застана?!

Усмихваш се. И нанасяш удар друг...

***

Не се целете в сърцето ми.

Ще ви удави с ярка кръв!

Пътеките към него са неведоми.

Илюзия е да усещаш, че си пръв.

***

Върви след нас и слава и позор.

Следотърсачите са твърде много...

Врата открехва утринен простор:

не съди с мнима строгост.

© Стойчо Станев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??