4 сент. 2018 г., 09:08

Тези, които... 

  Поэзия
745 2 2

Тези, които не грачат,

шумно не пляскат с крила,

палят огньове във мрака

и пресъздават света.

 

Те не умеят да молят,

не свеждат показно глави.

Тъгите аскетично премълчават,

оставят собствени следи.

 

Дават на слабите сила,

жадните ръсят с вода,

Търсят, дълбаят, намират

бисер във всяка душа.

 

Трупат от болката мъдрост.

Води ги мисълта,

че преходността е условност,

творят непреходни неща.

 

Тези, които обичат,

знаят какво е живот.

Нечовешки изгарят

от чиста човешка любов.

© Детелина Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??