14 авг. 2007 г., 10:07

Ти 

  Поэзия
794 0 10

          на М.

И нужна ми е топлината
Ти,
която толкова обичаш...
Момиче, залези залязват
над пясъците, над скалите.
Момиче изгреви изгряват,
но само там, където си...

И имам нужда от умора -
и имам нужда от това -
да ми тежи главата,
и нека тялото тежи...
Момиче, имам нужда да си легна
в това легло, в което си...

Понякога е жадно синьо.
Вълните си достигат до скалите -
за  тях  скалите топлина са,
за мене топлина си
Ти.
Лъчите светят, пясъците сиви...
и нужна ми е топлината,
която имаш само
Ти.
Мечтите в пясъци се вливат,
подобно клонките във пещ.
Мечтите, да, мечтите си приличат,
но моята мечта си
Ти.
Днес виждам сребърния блясък.
Очите ти, мечтаните, обичам! -
Залязва слънцето на запад
И най-красивата си
Ти.
 

© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??