29 апр. 2014 г., 12:52

Ти 

  Поэзия
1344 1 13

Ти

 

Ти вихър от емоции си цяла

И с бурно темпо в него се въртиш.

Куп мисли те връхлитат като хала

И шеметът те буди щом заспиш.

 

Ти бориш се в едно непостоянство,

С греховност скрита, в непокорен страх.

Сърцето ти се разпилява в странство,

Но връща гръмко блудния ти смях.

 

Нахални, в тебе демони живеят –

Очите дето карат да сълзят.

Какви ли сили могат да успеят

Първичния ти зов да укротят?

 

Защо сега те виждам занемяла?

Притихнала, несвойствено мълчиш.

Нима на мен ти си силата си дала

И щедро искаш да я споделиш?

 

Желаеш да си моето богатство,

Аз - твоят път към горда свобода.

Но аз не съм подготвен за пиратство –

Не искам всеки ден да те крада!

 

А после с тиха стъпка да си тръгваш,

Насред мъглата, в утринни зори.

Нераснал, спомена ми да изтръгваш

И той след теб без звук да изгори.

 

24.04.2014

© Динко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??