3 сент. 2007 г., 10:29

Ти искаш ли?... 

  Поэзия
837 0 17
 

Ти искаш ли да засадим небе? -

градината е вече влажна.

Калта, която ми харесва,

е тази, нашата си кал.

Ти искаш ли да засадим небе? -

Небе от жадни цветове,

небе, което да ни чака...

Небе във нашата градина.

И скитних бях,

с клошарите приятел,

заслушан в тъмни брегове 

и за жените, и разводите...

И в разни заглушени клубове

с онези, изтупаните,

ВИП-ове - хе, хе...

типове,
вицове...

И там бях.

Обичам улиците,

знаеш,

защото те не искат нищо -

не искат някой лев за хероин,

не искат нито да ги рекламираш

и да ги правиш някои,

защото те са никои!

Випове - Хе, хе!!!

Паветата това ми даваха,

което ти ми даваш днес...

Обичам улиците в теб.

Научих нещо, май, все пак,

макар и днес да го отричам -

животите са и добри,

и лоши са животите, момиче...

Така че, ако някой иска

това, което е за теб,

не, моля те, не му го давай,

а дай това, което е за...

него.

Ти искаш ли да засадим небе? -

градината е вече влажна.

Градината сега ни чака

в небе да я превърнем,

цветно...

© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??