24 дек. 2009 г., 13:49

Ти каза 

  Поэзия » Любовная
577 0 7

Ще те науча да летиш,

да се издигаш над земята,

да плуваш в етера сияен,

да докосваш с мисъл

аурата на дърветата

и да откъсваш спомените им!

 

Ще те науча да летиш –

ми каза, –

да сливаш огнения кръг

около тялото си

с този на Вселената,

да правиш бяла болката

и розово-червена светлината

от раждането.

 

И ме поведе

над стръмното на покривите,

над хълмистото на планините,

над скъсаните облаци,

в които бях.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??