"Помни, че каквото и да стане, че всичко, което си ти - е любов.
Сега ще отидем в друг свят, в който се случват понякога тъжни неща.
Когато ти е тъжно, потърси морето и го погледни, и си спомни -
ти си като него - огромна любов, необятна любов.
Когато ти е тежко, намирай сили да гледаш небето и не забравяй,
че то е красиво, колкото душата ти - ще има моменти,
в които гъсти мъгли ще ти пречат да го видиш,
но не забравяй, че ти носиш душа - бездънна като това небе."
Радослав Гизгинджиев
Ти ме превърна в различна жена,
красива и нежна, гальовна сърна.
С теб аз сияех, разцъфвах, растях,
лицето си истинско аз опознах.
В сърдитото, гневно и грозно хлапе
ти видя лъч надежда - подари му небе.
Но мрачното в мен се надига без глас,
от твоята липса съвсем опустях.
Сърничката днес е плаха, свенлива,
страхливо свежда глава,
за теб с копнеж се озърта и чака
да я помилваш отново в нощта!
На гъсеничката с много любов!
© Гъсеница Все права защищены
аз всички песни с тебе споделих,
аз всички пътища по теб изстрадах,
аз всички дни на тебе посветих.
Аз всички удари след теб събирах -
душата ми една не изгоря ...
И ако трябва утре да избирам,
отново тебе аз ще избера.
Евтим Евтимов
Благодаря ти, Силве!