28 окт. 2023 г., 09:32

Ти мълчиш... 

  Поэзия » Любовная
153 1 2

Любовта идва при нас стеснително.
В едната си ръка държи въже,
а в другата остър бръснач. 
Поглежда ни въпросително,
един вид дали може
да се присламчи към нас.

 

Не я пъди де, добре ни е дошла!
Какво, че е луда?! Любов е
и не е страшна въобще.
Виж я, дошла ни е на крака.
А, ти не си бил готов?
Гости такива не щеш...

 

Оф, милата тя, зъзне на прага ни...
Не ми викай, че я нахраних!
Щяла била да остане...
Не, тя не е куче от ада,
пък и аз я погалих...
Да влиза ли? Питам те. 

 

Ти мълчиш...

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря!
  • Поезията е отражение на света, в който живее и твори поетът! С малко думи казва много неща, стига човек да може да чете между редовете! навява на размисли! Поздравления, Ива!
Предложения
: ??:??