...Ти правиш мечтите ми...
...Ти правиш от мечтите ми
от онези мечти,
които ме карат
да се приближавам до теб
и ме канят вътре в теб
да вървя, да плувам,
да летя, да живея,
да се скитам и да се сгуша
в огнището ти, луда по теб...
Те са от тези мечти, любими,
които трептят в тялото ми
като светулки
и обикалят душата ми,
за да създадат сърцето и
които лятят, минавайки
през мрак и светлина, за да
достигнат звездите
мечтите, за които се смята
че можем да посетим
само в приказните сънища
през нощта, но може
и в лъчите, истината на деня...
Това са мечтите, мили мой
които мислим, че сънуваме,
защото са невъзможни...
но независимо дали заспиваме
или се събуждаме...се стремим
към това да изразяваме любовта си,
да я правим всеки миг,
все едно е мит, легенда...
Само ти любов моя, правиш
от мечтите ми тези сбъднати мечти,
в които, ако се загубим, ще се намерим...
затваряйки и отваряйки очи,
прекосявайки планини и океани...
само с мисълта, силата на чувствата ни...
Само ти, повелителю мой си свободата,
мечтите ми който се отразяват,
с отличителен белег, и изписват
символите и кътчетата
в сърцето ми...
© Лили Вълчева Все права защищены
сбъдващи се мечти,
мечти, които не си
помисляш, но мечтаеш,
мечти, превърнати
в обичане...