9 окт. 2019 г., 09:56

Ти си началото... 

  Поэзия » Любовная
669 8 7

Добро утро, любов! Ти си тук! 

И нощта беше толкова истинска. 

И видях те, докоснах и чух, 

оживелите звуци на приказка... 

Вече зная, любов - Аз не мога! 

Аз не искам да мога без утрото, 

във което с целувката твоя, 

в мен изгрява, усмихнато слънцето... 

Добър ден, моя първа любов! 

Да, наистина! Ти си началото! 

И не ще бъдеш мой послеслов, 

щом безкрайно обичам те. Цялата!... 

Лека нощ, мило мое вълшебство - 

ще ти кажа, и с шепотни думи, 

изпълнявам, изречени клетви, 

но преди това със страст ще се любим... 

 

Стихопат.

 

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??