6 июл. 2023 г., 13:11

Ти си всичко за мен 

  Поэзия
670 3 5


На сина ми 


Много искам да мога, Луната да хвана
и напиша на нейния приказен лик
тия думи, които вовек да останат:
Сине, искам да бъдеш безумно щастлив! 

 

Всяка вечер, когато е страшно и тъмно,
те да светят с надежда в сърцето ти чак,
а в душата тогава, пак да е съмнало,
да не знаеш какво е да живееш във мрак. 

 

Ако място остане, ще напиша и още:
да си здрав, да си весел, да си много добър...
Победи всичко лошо, победи всичко пошло...
Луната със надпис да е твоят чадър! 

 

През деня съм уверен, че сам ще се справиш!
Светлината със теб безрезервно върви!
Сине, искам и вярвам, че такъв ще останеш.
Ако нещо те жегне, ти Луната чети! 

 

Нека всички да знаят какво ти желая.
Ще напиша на нея, тез сакрални слова!
Светлината чрез теб успях да позная!
Ти си моето Слънце и моя с надпис Луна! 

 

Валентин Йорданов


 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??