24 янв. 2009 г., 22:56

Ти знаеш ли как пише поетът? 

  Поэзия
844 0 3

Ти знаеш ли как пише поетът?
Ти знаеш ли как молива движи?
Ръката му, хванала болката,
изписва на листа пак думите!
И капят сълзите му с мъката
и мокрят хартията бяла.
И спомени нахлуват в главата му,
изписани със букви се прераждат.

А хората четат и не разбират.
И съдят стиховете черни.
Но знаят ли какво е да напишеш
два стиха - хванали живота ти,
два стиха - пълни със любов,
два стиха, болката прегърнали,
превърнали я в сухи думи!

Ти знаеш ли как пише поетът?
Превръща любовта във стих.
И неразбрани думи пак остават
да живеят   

върху намачкания от сълзите лист! 

© Сандра Неста Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??