7 сент. 2022 г., 09:49  

Тихо е 

  Поэзия
789 7 13

Аз се будя в един през нощта–

точно време за всичко несвършено.

По-различен изглежда света,

нищо, че сме си винаги същите.

Много тихо е. Сякаш е миг,

който всички от страх премълчават,

след изтръгнат от болките вик.

Не е миг. А е нощна октава.

Не е вик, а е просто затишие.

Тишината се ражда чрез мен и

неримувано четиристишие

пропълзява по моите вени.

Аз се будя в един през нощта

и цитирам забравени стихове,

по-различен изглежда света,

но е същият. Само че тихо е.

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??