29 сент. 2006 г., 19:23

Тихо плаче нощта,,, 

  Поэзия
801 0 3
Тихо плаче нощта....
Меки ,гърлени звуци се извиват самотно...
С горчива тъга,
пее вятърът южен
-ала песен сиротна
се издига над смълчаната шир.
Тежки стъпки прорязват тишината злокобна
и се смесват с въздишка
на измъчен всемир....
Тихо плаче нощта...
Вой на улични псета ,
проехтява смразяващо в нощния час.
Бяла фигура гонят
побеснели момчета
и се носи възторжен ,пиянски възглас.
А нощта отмаляла,
в свойта сянка прикрива
тази фигурка бяла
на невинно дете
и в тревожно предчуствие
уморено се свива
натежалото от мъки сърце...
И в мълчание плахо
тръпне бялата фигура
-тънки ,бели ръце
бършат чисти сълзи,
а нощта я притиска със прегръдка несигурна ,
сякаш с плахата ласка
нов живот ще дари...
Тихо плаче нощта...
От премръзнали устни
се отронва неволно безпомощен стон....
Вие вятър разюдан
 и от улици пусти
носи черни мъгли
върху черния фон...

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??