Тишината е моята музика...
( р е т р о )
Вълшебна музика от тихото извира
звучи като фантазия...
В една илюзия душата ми замира-
сама ревниво пази я...
И сякаш плаха птица тя из тишината
политва...Да преброди я...
О, толкова е тихо!..Само не в Душата ми-
вибрира тя в мелодия...
Душата ми е струна и звуците от нея
изтръгват се с желание
за нещо не звучало... За него аз копнея,
понеже съм: Мечтание...
Щом пламъкът си влюбен изпрати ми Луната
в нощите тихострунните,
звучи из тишината замислено соната
от тия струни- лунните...
Във тихото звъни мелодията дивна
на тайнството: Цъфтение,
разкъсало кръга на девствената гривна
и аз мълча- в смущение...
Със цялото си тяло усещам я основно
и в смътното Желание,
с което в Тишината докосва ме гальовно
една Жена- с дихание...
...Заслушан в Тишината, долавям аз на Времето
безкрайната Симфония,
която недовършена загатва за проблемите-
в Световната Хармония...
д-р Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены