Точната нота
Онзи миг - онази точна нота,
Напираща във мен да се роди,
Докосваш я и ето, тя е кота -
Да те намеря. Да ме чуеш Ти.
Със Теб е всичко толкова вълшебно!
Навлизам в непознати светове
И няма вече флиртове на дребно,
А духат животворни ветрове...
Коя съм аз? Защо си благосклонен
Към мене, Боже, рожба на пръстта,
А словото Ти, като цвят отронен
Облива ме със живата вода?
И аз потъвам в цветната вихрушка,
Обгърнала ме като първи сняг
И този кораб с обич ме залюшка.
Далеч под мен остана гърбав мрак.
Докосвай ме с любов! В мига - Вълшебство
Се ражда всичко, за да отстои,
А нотата събудена е средство
Водата жива да ме напои
© Стойна Димова Все права защищены
Се ражда всичко, за да отстои,
А нотата събудена е средство
Водата жива да ме напои"
АМИН!
Чудесен стих!!!
Светли празници, Стойна!