Сладка нега във вените се лее,
малко пламъче в ирисите зеленее,
сякаш огън стопля моето лице,
сякаш съм насред нощно, звездно небе.
Тръпчива нежност - блян недостижим,
случаен поглед - огнено незабравим,
гласът му меден водопадно ме обвива,
вълнение безмълвно устните ми спира.
Копнеж душата ми разяжда,
светлинен свят сърцето ми изгражда,
събуждам се с мисъл за две пъстри, зелени очи,
нежно докосват ме лунни лъчи...
21.02.2016
© Teddy Daniel K. Все права защищены