Уморен от дългите дни
и отруден през свойте години,
нейде старец самотен стои
във очакване някой да мине!
Всяка сутрин, с букетче цветя,
той си спомняше свойта любима!
Във очите, сълза заблестя -
тъй отмина и тази година!
Коленичил в среднощния час
не угасяше свойта свещица,
той се молеше дълго, на глас,
прилепил до сърцето десница!
© Руми Все права защищены