28 окт. 2008 г., 13:01

***(той е... ) 

  Поэзия
754 0 23

 

малко закъснял подарък за... 

 

той Е
весел и тих и игрив
и обичен
топъл и галещ
и див
сърдит и бодящ
и неспирен
хапещ и зъл
и мъглив
сладък и давещ
и леден
мътен и черен
и тъжен
и цветен
и нежен

той
разрушава
без да го иска
и създава
без да е учил

просто…
роден е
от дъх на небе
и от капка
в себе събрала
света
 

той е... твой

Негово Величество
Дъждът




© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??