27 июл. 2011 г., 09:54

Той пееше Фадо 

  Поэзия » Другая
388 0 2

 

 

 

                                    ТОЙ  ПЕЕШЕ  ФАДО

 

                                                    Фадо - означава съдба.

                                                    Португалска музика

                                                    и песен. Изпълнява

                                                    се главно от мъже.

 

 

                              Горещо е. Гърми.

                                                Ще завали.

                              Среднощ е

                                    и съдбата мами.

                               От стената гледат

                                          тъжните очи

                             на човека

                                        с маската измамна.

                             Екранът

                                        ме облъчва с лъчи,

                              а португалецът

                                        припява своята драма.

                              Момичето,

                                        с катранени коси,

                              откраднало е

                                          любовта голяма.

                              И кучето  поглежда,

                                            но мълчи.

                              Часовникът е спрял.

                                            Света го няма.

                               Аз знам и самотата

                                             как горчи.

                                Но момчето щом запее -

                                           и сме двама.

 

                                                 Wali (Виолета Томова)

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??