25 авг. 2013 г., 17:26  

Топла зимна обич 

  Поэзия » Любовная
645 0 0

 През зимата, в топлите дрехи обгърната,

как искам тогава до теб да се сгуша.

Замръзнала нежност, от обич възвърната,

отново сърцето горещо да слуша.


През зимата, в тежки ботуши обута,

как искам да крачим в преспите снежни.

А в топлата стая да легнеш ми в скута,

отново да бъдем един с друг по-нежни.


През зимата, дишаща в мекия шал,

как искам да чувствам сладко ухание.

Виждам те в бурите по-възмъжал, 

всяка целувка е зимно дихание.


През зимата пак ръкавиците кожени

щом аз изгубя сред белия сняг,

мойте ръце в твойта длан са положени

и дългата зима как топла е пак.

© Юлия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??