22 февр. 2023 г., 19:43  

Топли рими 

  Поэзия
168 1 2

ТОПЛИ РИМИ

 

Така живях си – праведно и чисто,
мен Господ Бог ме водеше по пътя.
По-дребен от търкулнато мънисто,
мен мисълта ми никой не помътя!

 

На ти с мъдреца и на Ви с глупака,
аз Истината сочех с показалец!
И простичката радост си дочаках –
да изпровождам с обич всеки залез.

 

Не бях слуга. Не гънах чупки в кръста.
Душата си опазих – чист Валерий.
А покрай мен тълпата беше гъста –
от подлеци, лъжци – и лицемери.

 

Как вярвах аз, че нявга ще сме братя!
И с песента на пролетния птичък
най-благата си вест ще ви изпратя –
светът ще се събуди по-добричък.

 

През windows-а на вашите компютри
пространства прекосявам – нелюдими.
С красивата надеждица, че утре! –
пак ще ви будя с топлите си рими.

 

22 февруарий 2023 г.
гр. Варна, 19, 00 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??