24 нояб. 2020 г., 11:22

Топъл вятър през ноември 

  Поэзия
136 1 1

Събуден, като стар самотен вълк,
отърсил козината от листата,
попадали по прашния му гръб,
в ноември се надигна топъл вятърът.

И както слънце грееше, с дъжда
дърветата оголени целуна
и залюля земя и небеса,
на шипките опънал тънки струни.

Проблеснаха прозорците. Със смях,
дъгата си проправи път през тях.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??