1 мая 2011 г., 17:01

Тревата 

  Поэзия
428 0 1

"Едно дете попита: "Какво е тревата?",
като ми носеше
пълни шепи.
Как бих могъл да отговоря?
Повече отколкото детето аз
не знам какво е тя."

Уолт Уитман


Аз съм тревата, не, не казвай, че съм всичко.
Когато искаш да си истинен - ела,
                                седни до моето сърце.
Седни и слушай търпеливо,
без да знаеш за Нещата,
                                за великите Неща,
ще ги отгатнеш всичките -
                                стани, върви направо!
Аз съм тревата - ти не казвай,
                                че съм всичко.

 


* Превод от английския оригинал на стихотворението "Grass" (б.а., И.Б.).

 

© Иван Бързаков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • с извинение към "преводи" - изкуших се и оставих текста в полагащата му се (според мен) категория.
Предложения
: ??:??