От болката потръпва скършен клон,
кобалтът се разлива по земята.
Червените коси на Сет-Тифон*
луната от челото си отмята.
И пак е нощ, и пак съм в моя ад.
Но този път не ми достигат сили
да утоля неистовия глад
на спомените, нокти в мен забили.
Нека пируват. Нощният им лов
току-виж ми донесъл опрощение.
Днес никой не умира от любов,
та аз ли да си търся извинение?
--
*египетски бог на греха
© Ели Все права защищены
Браво, Ели!