17 abr 2012, 22:19

Три цвята: Червено 

  Poesía
1064 0 14
 
В кобалта на притихналата нощ
луната се гримира във червено.
Смехът на сова реже като с нож
на хоризонта дървените вени.

От болката потръпва скършен клон,
кобалтът се разлива по земята.
Червените коси на Сет-Тифон*
луната от челото си отмята.

 

И пак е нощ, и пак съм в моя ад.
Но този път не ми достигат сили
да утоля неистовия глад
на спомените, нокти в мен забили.

 

Нека пируват. Нощният им лов
току-виж ми донесъл опрощение.
Днес никой не умира от любов,
та аз ли да си търся извинение?

--
*египетски бог на греха

© Ели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??