1 мар. 2010 г., 09:52

Триптих за Дъжда 

  Поэзия » Другая
565 0 6

Дъждът,
като в продънена кесия
излива се над покривите цяла нощ
и цял ден след това – като магия,
под схлупените облаци със нова мощ. 

 

Дъждът,
като размътено съзнание
оставя ти безкрайно време да се разделиш,
да потъгуваш в спомен за страдание,
да скъсаш със една любов и да простиш. 

 

Дъждът,
със пелерината на сводник
обгръща слънчевото битие;
в прегръдката му толкова огромна
потъваш и забравяш да умреш.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??