13 окт. 2013 г., 15:45  

Труден човек 

  Поэзия » Любовная
943 0 14

Труден човек

 

Май се влюби погрешно във мене –
аз съм само един тъжен мъж.
С мен морето не е до колене
и е бурно – нашир и надлъж.
Ти си цъфнала ябълка зиме.
В януари си юлският зной.
В тъжнотията, който те има –
има скрити огнища – безброй.
Ти раздаваш през вятъра огън
и ме палиш – със теб да горя.
Правиш всичко, та аз да не мога
куп проблеми от лед да творя.
В този огън дано не успея,
докато се разпалвам за лек –
с тъжнотията теб да залея,
че съм тъжен и труден човек.
Научи ме да бъда различен
и да стана в студа ти пожар!
Даже тъжна – пак теб да обичам.
Да не съм оня мъж – тъжно стар.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??