5 авг. 2023 г., 17:26

Трудното на лесното 

  Поэзия » Другая
279 9 10

Дъждът вали, целува я. Примрялата
земя под него пие, до насита.
Дали любов е? Сигурно. В началото,
за края буреносен и не пита.

Топи се и под устните му, нежните,
в покорна глина кротко се превръща,
а после ще приеме неизбежното –
пройдоха е – без име и без къща.

Ще я забрави. Трудното на лесното
е тя след него да остане цяла.
Любов... Додето бързо с длани плеснете...
И ето я – при други отлетяла.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??