26 июн. 2007 г., 10:19

Трябва?! 

  Поэзия
578 0 2
Трябваше да бъда
силната жена,
не трябваше да съдя
по повърхността.

Първо в дълбините
трябва да надникна -
да видя зад очите,
с мисълта да свикна.

Мисълта, че вечно
сърцето ще боли,
когато мисля мрачно
за тези гадни дни.

Болката си трябва
всеки път да сещам -
в сърцето се прокрадва,
тихо ме обгръща.

Ще трябва и да свиквам
със сълзите горещи,
защото те ще бликват
при всяка дума тежка.

* * *

А трябва ли изобщо
да мисля за това,
как ми готви нещо
злъчната съдба?

Трябва ли да стардам,
да чувствам аз тъга,
щом даже и не вярвам
във някаква съдба?!

© Сакс Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??